Uslovi korišćenja i prodaje

1. Uvodne odredbe

Uslovi se primenjuju kada posetite naš sajt www.prodajaparfema.rs (u daljem tekstu “sajt”), ili naručite neki proizvod dostupan na našem sajtu www.prodajaparfema.rs.
Pri poseti sajtu ili naručivanjem robe saglasni ste sa uslovima.

Savetujemo Vas da sačuvate kopiju uslova.

www.prodajaparfema.rs je u kompletnom vasništvu Selektiva d.o.o.:
Matični broj: 20315121
PIB: 105104495
Adresa: Kuršumlijska 16, Beograd, Srbija
www.prodajaparfema.rs
Email: info@prodajaparfema.rs
Telefon: 011/405-3838

2. Promena uslova

Zadržavamo pravo da menjamo uslove zbor pravnih, regulatornih ili bezbedonosnih razloga u bilo kom ternutku. Naša obaveza je da Vam ukažemo na promene uslova a vaša je da pročitate uslove. U slučaju da se ne slažete sa bilo čime u uslovima jednostavno možete prekinuti korišćenje sajta. Ako imate pitanje, brige ili komentare u vezi naših uslova molim Vas da nam pišete na info@prodajaparfema.rs

3. Sadržaj sajta

Sva prava, naslovi i sadržaj sajta je u vlasništvu Steltice d.o.o, partnera i nosioca licenci i zaštićen je međunarodnim i domaćim zakonom o intelektualnim svojinama.

4. Korišćenje sajta

Obzirom da ste pristali na Uslove možete slobodno skidati, štampati, koristiti sadržaj Sajta u lične, ne komercijalne, svrhe. Bilo kakvo drugo korišćenje je strogo zabranjeno bez odobrenja Selektive d.o.o.

5. Ograničenja korisnika

Zabranjeno je postavljanje ili prenošenje ka i od sajta bilo kog materijala koji je:

a) Preteći, klevetnički, nepristojan, nepristojno zavodljiv, uvredljiv, pornografski, koji može podstaći rasnu netrpeljivost, diskriminatorski, bogohulni, koji može ugroziti privatnost ili koji može izazvati neprijatnost ili nelagodnost

b) Za koji nemate sva potrebna odobrenja i dozovole.

c) Koji predstavlja ili podstiče ponašanje koje bi se smatralo krivičnim delom, koje bi dovelo do građanske odgovornosti ili na bilo koji drugi način bilo u suprotnosti sa zakonom, ili narušava prava bilo koje treće strane u bilo kojoj zemlji u svetu

d) Koji je tehnički štetan, računarski virusi, trojanci, crvi ili drugi zlonamerni softver

6. Proizvodi i informacije o cenama

Zadržavamo pravo promene cene i dostupnosti arttikala prema politici firme. Moguće je da se na sajtu nađu podaci koji sadrže greške (u kucanju i sli.) a koje se mogu povezati sa opisom proizvoda, cenom, promocijama, ponudama ili dostupnosti artikla. Zadržavamo pravo da ispravimo grešku odnosno da otkažemo narudžbinu ako je neka informacija netačna. Trudili smo se da fotografije izgledaju kao i sam artikal uživo međutim ne možemo garantovati da će boje na Vašem monitoru izgledati kao u stvarnosti. Obzirom da veliki deo naše ponude čine testeri postoji mogućnost da se fotografija na sajtu neznatno razlikuje od proizvoda, neki od testera dolaze u pakovanju bez poklopca iako je na fotografijama na sajtu prikazano drugačije. O ovome se možete informisati mail-om ili telefonom i naši zaposleni su više nego voljni da Vam pruže bilo kakve dodatne informacije.

7. Reklamacija

Komunikaciju a u vezi reklamacije porudžbine možete ostvariti ili sa call centrom, 011/405-3838 ili 060/604-0504 ili mailom, info@prodajaparfema.rs. Verujemo da ćete biti zadovoljni, ako ne imate pravo da vratite proizvod uz povraćaj novca pod sledećim uslovima:

Ako je proizvod koji ste dobili oštećen i u tom slučaju mi snosimo troškove slanja
Imate pravo na otkaz porudžbine u roku od 15 dana od trenutka primanja proizvoda uz povraćaj novca čak i ako je sa proizvodom sve u redu.
U slučaju otkazivanja porudžbine troškove slanja snosi kupac osim u slučaju da je proizvod pogrešan
Proizvod mora biti nekorišćen, neoštećen, neotvaran i vraćen u originalnom pakovanju
Ukoliko je proizvod otvaran zadržavamo pravo da naplatimo 40% od vrednosti artikla
Novac ćemo Vam poslati u roku od 14 radnih dana od trenutka primanja pošiljke
Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje) paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas da nas pozovete telefonom na broj 011/405-3838 ili 060/604-0504 ili nam pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu info@prodajaparfema.rs i navedete razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24 h od trenutka prijema pošiljke, pozovete telefonom na broj 011/405-3838 ili 069/100-1996, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu info@prodajaparfema.rs i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Obrazac za odustanak od ugovara možete preuzeti ovde

8. Odustajanje od porudžbine

Prema zakonu o zaštiti potrošača potrošač ima pravo da odustane od ugovora sa prodavcem u roku od 14 dana od kada mu je proizvod uručen. Kupac ima pravo da ne obrazlaže razlog raskida ugovora.

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca, ili na zamenu za drugi proizvod. Iznos plaćene robe se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen, neotvaran tj.u originalnom pakovanju, nekorišćen i ispravan.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od
platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, www.prodajaparfema.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i
Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj
sredstava na račun korisnika kartice.

Iznos plaćene robe biće vraćen potrošaču nakon što roba stigne u naš magacin odakle je potrošaču i poslata. Zadržavamo pravo da uskratimo vraćanje plaćenog iznosa ukoliko utvrdi da roba nije u stanju koje je opisano u prethodnom pasusu.

Kao kupac ne snosite troškove koji nastaju odustankom od ugovora, osim troškova poštarine koji proisteknu slanjem robe na našu adresu.

9. Zamena artikla

Ukoliko ste nakon prijema artikla utvrdili da Vam isti ne odgovara, molimo Vas da nas kontaktirate pozivanjem broja telefona 011/405-3838 ili 069/100-1996 ili nam pošaljite email na adresu: info@prodajaparfema.rs. Neophodno je da u trenutku poziva imate pored sebe račun i da nam saopštite šifru artikla i artikal koji bi Vam odgovarao.

Isto tako, ukoliko ste nakon prijema artikla ustanovili da želite da ga zamenite za drugi artikal iste ili veće cenovne kategorije, molimo Vas da nas kontaktirate pozivanjem broja telefona 011/405-3838 ili 069/100-1996 ili nam pošaljite email na adresu: info@prodajaparfema.rs.

Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je otvaran ili korišćen, odnosno prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakavanju. U slučaju zamene robe slanjem nekom od kurirskih službi troškove slanja i prijema novog artikla snosi kupac.

Roba se može I lično zameniti na adresi naše firme Kuršumlijiska 16, 11000 Beograd, radnim danima od 08:00 – 16:00 ali tek nakon što ste nas prethodno kontaktirali mail-om ili telefonom.

10. Zakon o zaštiti potrošača:

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA