b4

ZAŠTO BAŠ CLARINS?

17.09.2021 Vreme čitanja 4 min

„No miracles. Just results.” Jacques Courtin, Clarins

Pričaću vam o nezi kože koju nam nudi fantastični Clarins. Ne mogu vam preporučiti šta treba da uzmete, ali vam mogu približiti ideju koju je Clarins imao prilikom lansiranja određenih proizvoda uverena da ćete naći kombinaciju za negu koja će vam odgovarati i kojom ćete biti izuzetno zadovoljni. To vam govorim iz ličnog iskustva.

Zašto baš Clarins?
Uveliko je poznato da Clarins koristi prirodne biljne ekstrakte u svojim formulama. To su ekstrakti izvučeni iz preko 250 biljaka sa svih delova sveta, koji kombinovani daju najveću efikasnost u nezi kože. Zlatno pravilo ove kuće je da u formulama uvek biraju prirodni sastojak u odnosu na hemijski ukoliko daje isti nivo efikasnosti. Clarins nam stoga nudi široku paletu proizvoda namenjenih nezi kože lica i tela, podeljenih u grupe prema potrebama i starostim kategorijama.

Cleansers&Toners
Pokušaću da vam približimprvu grupu proizvoda koju koristimo u svakodnevnoj nezi kože. To su Cleansers&Toners tj. sredstva za čišćenje lica i tonici. Da odmah razjasnimo, to su potpuno različiti proizvodi, imaju drugačiju namenu i efekte koje pružaju koži, osim kada nije posebno navedeno da jedan proizvod u sebi sadrzi sastojke koji obavljaju obe funkcije.

Cleanseri:
Prvi korak u svakodnevnoj nezi kože bez obzira da li koristite šminku ili samo kremu za lice je čišćenje. Clarins nudi veliki izbor sredstava za čišćenje lica u zavisnosti od tipa kože i u zavisnosti od sastava koji vam odgovara. Da li ćete odabrati sredstvo na bazi vode ili mleko za čišćenje je lični afinitet, bitno je samo da redovno i dobro čistite lice. Za skidanje šminke, u zavisnosti koji tip kože imate, idealna su sredstva Clarins Water Purify One-Step Cleanserwith mint essential water za masnu kožu i Clarins Water Comfort One-Step Cleanser with peach essential water za suvu kožu koji skidaju šminku i sve nečistoće s lica u samo jednom koraku, ne iritirajući kožu i ne ostavljajući masne tragove. Za uklanjanje šminke sa očiju, za izrazito osetljive oči, moja preporuka je Clarins Gentle Eye Make-Up Remover koji skida i vodootpornu šminku bez trljanja i iritacije okoloočnog predela. Osim ovih osnovnih „čistača” lica ukoliko želite savršeno čišćenje kože lica moja preporuka su Clarins Gentle Foaming Cleanseri Cleansing Milk (za masnu kožu , za suvu kožu ), nisu agresivni, a dubinski čiste kožu ne remeteći joj prirodnu vlažnost.

Tonici:
Sledeći korak u nezi kože je Toner tj. tonik za lice. Mnoge žene ovaj korak preskaču, a značaj i delotvornost ovog preparata na kožu je ogromna. Tonici su vodeni ili vodeno-alkoholni rastvori biljnih ekstrakata. Nanose se na potpuno očišćenu i osušenu kožu lica, a pre nanošenja seruma ili kreme za lice. Jedino na taj način ćete izvući maksimalni efekat koji tonik pruža u nezi kože, stimuliše cirkulaciju krvi, skuplja proširene pore, razmekšava kožu pripremajući je za nanošenje kreme za lice.

Za masnu kožu vam preporučujem Clarins toning lotion with iris, koji svojom kombinacijom ekstrakata irisa i žalfije savršeno odgovara potrebama masne i mešovite kože delujući na proširene pore i na uklanjanje viška sebuma kao dva osnovna problema ovog tipa kože lica.

Za suvu kožu tu je Clarins Extra Comfort Toning lotion with Aloe Vera . Pored aloje koja se pokazala odlično u nezi suve i osetljive kože ovaj tonik u svom sastavu ima i ekstrakte lipe, belog sleza i voćne ekstrakte koji osim što smiruju kožu pružaju joj i savršenu pripremu za dalju negu. Ovi Clarins tonici su savršeni za lice jer, osim što imajuvisok procenat biljnih ekstrakata, svi su izuzetno blagi i bezalkoholni tako da nisu agresivni ni za jedan tip kože.

Pažljivim odabirom proizvoda za čišćenje lica vaša koža će biti savršeno pripremljena za sledeći korak nege tako da će moći da upije sve što joj serum i krema mogu da pruže.
Prateći pravilno korake u nezi kože, videćete i sami koliko je efekat samih proizvoda za negu očigledan.

Do sledećeg čitanja.